Hoe u reservekopieën van uw computer

Een back-up is een kopie van alle bestanden op uw computer. Als u een back-up hebt, bent u beschermd als, bijvoorbeeld, u een kostbare foto per ongeluk verwijdert.
Het is normaal om een backup van uw bestanden op een ander opslagapparaat vanaf de vaste schijf van de computer haar hoofdgeheugen winkel. Op die manier, als uw harde schijf beschadigd raakt u kunt nog steeds alle informatie op uw computer herstellen en snel.
Er zijn in principe twee soorten gegevens die u back wilt-up worden gemaakt:
de bestanden die u moet maken en regelmatig bijwerken
de programma’s, toepassingen, etc. die make-up het ‘systeem’ dat uw computer hangt naar uitvoeren en die slechts af en toe worden bijgewerkt.
U kunt een backup zo vaak als u maandelijks wilt, wekelijks of dagelijks. Maar het is gebruikelijk om het maken van een grote back-up van het gehele systeem en uwmappen aan het begin en, daarna, alleen backup van deze items die zijn gewijzigdsinds de laatste back-up.
Sommige computers hebben een tweede harde schijf voor back-ups in gebouwd. U zult echter veiliger zijn als u uw kopieën op een externe harde schijf vrijstaand met een grote opslagcapaciteit opslaat. Deze kunnen relatief goedkoop worden gekocht.U kunt vervolgens deze harde schijf van uw computer verwijderen en houd het veilig in geval van brand of inbraak.
Volg de stapsgewijze instructies over hoe u reservekopieën van uw computer
In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u van een PC met Windows 7 gebruikmaakt en een externe schijf of soortgelijke hebben geïnstalleerd. Windows 7 heeft zijn eigen back-upprogramma in gebouwd.
Stap 1: Ten eerste, hebt u de Windows 7 Backup programma te vinden. Druk op deknop ‘Windows’ aan de linkerkant van de taakbalk en type in ‘backup’ in het zoekvak dat verschijnt.
Over de resultaten die u nu ziet, klikt u op back-up en terugzetten:
Alternatief, druk op de knop ‘Windows’ en klik op Configuratiescherm in de rechterkolom:
Klik vervolgens op Backup van uw computer in het menu ‘Systeem en beveiliging’
Stap 2: Maakt niet uit welke route je nam om er te komen, u moet nu terechtgekomen op een pagina geleid ‘Back-up maken of bestanden terugzetten’. Klikt u op Set back-up:
Hiermee opent u een reeks pagina’s.
Stap 3: De eerste pagina is ‘Select where you want uw reservekopie op te slaan’. Ditis waar u de computer voor het verzenden van kopieën van al uw bestanden en programma’s / toepassingen zal vertellen.
U bent gegeven een aantal opties, afhankelijk van op welke back-upmethode u hebt ingesteld. Hier zijn de keuzes: voor het verzenden van kopieën op DVD in hetDVDstation; of, zoals wordt aangeraden, te sturen naar een externe harde schijf.
Klik op de optie die bij u past en klik op volgende.
Stap 6: U ziet nu de pagina ‘Wat wilt u een backup?’. Hier kunt u kiezen wat Vensterrecommanderen dat wil zeggen een combinatie van een kopie van het systeem enback-ups van al uw gegevensbestanden of kunt u kiezen voor ‘Laat mij kiezen’ enkies alleen die items u Windows wilt te kopiëren:
Maak uw keuze en klik op volgende.
Stap 7: Je hebt nu bereikt de pagina ‘hoe vaak weet u wilt een backup?’, waar u eenschema voor regelmatige back-ups kunt instellen. Dit is sterk aanbevolen het is heel gemakkelijk om te vergeten om te doen een back-up!
Maak uw keuzes en klik op OK.
Gedaan!

Comments are closed.

Post Navigation